Cleaning & Restoration Breaking News

Take the U.S. Products "Solving Carpet Cleaning Problems" Quiz

June 27, 2005
/ Print / Reprints /
ShareMore
/ Text Size+
Test your knowledge with the "Solving Carpet Cleaning Products" quiz from U.S. Products.

1. Properly maintaining "transition areas" is one of the best ways to keep a carpet clean and looking its best. What is a transition area?
A. The lobby of a building or its primary entrance
B. The area from a parking lot or sidewalk into a facility
C. The area where carpets join hard-surface floors
D. Moving from one carpeted area into another in the same facility
E. None of the above

2. Which of the following usually does not receive the same amount of attention when it is found on carpeted floors as it does on hard-surface floors?
A. Moisture
B. Stains
C. Soil buildup
D. All of the above
E. None of the above

3. One of the major reasons low-moisture carpet extractors solve carpet cleaning problems is because:
A. Carpets dry faster with a low-moisture machine
B. They use less chemicals than traditional extractors
C. They are considered "greener" carpet cleaning equipment
D. All of the above
E. None of the above

4. Most spots and spills on carpets could be less problematic if:
A. Carpet spotting kits were kept in all facilities
B. If they were attended to as soon as they occur
C. The area is blocked off so no one walks over the spot, essentially embedding the matter deeper in carpet fibers
D. A stain protector was applied to all carpets

5. The most important carpet maintenance activity is:
A. Frequent cleaning using a carpet extractor
B. Adding walk-off mats at all building entries
C. Vacuuming
D. On-going spotting
E. None of the above

6. Choosing an effective carpet extractor is one of the best ways to minimize carpet cleaning problems. Of the choices below, which is the most helpful when selecting a carpet extractor?
A. List features you do not like about your current machine
B. List features you would like on a new machine
C. Ask peers for their suggestions
D. Look for a machine that can improve productivity
E. All of the above

7. Carpets should dry between 24-48 hours after extracting to prevent mold and mildew from developing. Which of the following is the best way to reduce carpet cleaning drying times?
A. Using low-moisture carpet extractors
B. Using machines that heat the cleaning solution above 200 degrees Fahrenheit
C. Using air-movers at strategic locations around the area cleaned
D. All of the above
E. None of the above

8. Biological contamination of carpets can be a problem, especially in schools. The best way to remove contamination in carpets is:
A. Vacuuming carpets on a regular basis
B. Extracting carpets on a regular basis
C. Removing carpets in classrooms and other school areas
D. None of the above, because carpets "trap" soil, dirt, and contaminants

9. Which is the most important reason for removing as much cleaning solution as possible from carpets after extraction?
A. The chemicals can harm indoor air quality
B. The chemicals left in the carpet act like magnets, attracting more dirt and soil
C. It leaves a chemical residue on carpets
D. All of the above

10. The main reason for reoccurring spots on carpets is?
A. The spot was inadequately removed
B. The wrong type of carpet spotter was used
C. Too much carpet spotter was used
D. All of the above

Answers:
1. C; 2. A; 3. D; 4. B; 5. C; 6. D; 7. D; 8. B; 9. B; 10. A

Did you enjoy this article? Click here to subscribe to i Cleaning Specialist Magazine.

You must login or register in order to post a comment.

Multimedia

Videos

Image Galleries

The 2014 Experience Conference and Exhibition

A look in photos at the 2014 Experience Conference and Exhibition, which was held from April 24-26 at the Embassy Suites Convention Center and Spa in Frisco, Texas.

1/27/15 2:00 pm EST

Grow Your Business and Improve Operations with New Payment Technology

Attend this free webinar to learn how new developments in payment technology can help you close more jobs, increase upselling opportunities and improve operations.

Podcasts

The winter slow season is a great time to pursue commercial cleaning accounts and stay busy. John "the Hitman" Braun solicited questions from thousands of cleaners across the country regarding their questions on commercial cleaning accounts and answers them in this episode of the show.
More Podcasts

ICS Cleaning Specialist Magazine

CoverImage

2014 Nov/Dec

The Nov/Dec ICS features content on how to get better meter readings, a roundtable on truckmount development, neighborhood marketing and more. Also included is the annual Buyer’s Guide and Directory.

Table Of Contents Subscribe

Janitorial Work

In addition to residential and commercial carpet cleaning, do you do any janitorial work on the side?
View Results Poll Archive

THE ICS STORE

FinalCover.gif
The Carpet Cleaner's Book of Unlimited Success! (ebook)

Don’t worry about the recession or about your competition.  Now you can be the owner of over 400 ways for carpet cleaning professionals to make more money and get more jobs!

More Products

ICS DIRECTORY AND BUYING GUIDE

Director_Buyer.jpgThe premier resource and reference guide for the cleaning and restoration industries.

Click here to view

STAY CONNECTED

facebook_40.png twitter_40px.png youtube_40px.pngcrc logo

TRUCKMOUNT EQUIPMENT AND ACCESSORIES GUIDE

Truckmount.jpgEquipment listings and specifications from the leading industry manufacturers.

Click here to view